Jakub Ptačin je neuveriteľne multifunkčný človek, dizajnér a spolumajiteľ štúdia Echt, ktorý bol pri zrode množstva zaujímavých projektov, ako napríklad obchod s noseným oblečením a príznačným názvom Nosene, ktorý podporuje projekty pomáhajúce týraným ženám, turistický portal Hikemates, svetovú konferenciu o dizajne By Design Conference, či akési hnutie na propagáciu Hornej Oravy Na Orave Dobre.

Pred vyše rokom Jakub začal posielať týždenný newsletter o tom ako byť lepší a prednedávnom vyšla aj kniha 53 pokusov ako byť lepší, ktorá je zbierkou týchto emailov, plná zamyslení a konkrétnych tipov ako byť lepším v rôznych oblastiach života, takže aj o tom sme sa s Jakubom rozprávali. Túto knihu môžete tento týždeň vyhrať v mojej súťaži, pre bližšie info si ma pozrite na  Instagrame.  Ak ju náhodou nevyhráte, tu si ju môžete kúpiť.

Veľmi mi imponuje to, čo som o Jakubovi tušil už predtým a potvrdilo sa mi to aj v rozhovore s ním, že napriek tomu, že rozbehol množstvo krásnych projektov, že je vskutku veľmi úspešným človekom (okrem iného bol pre časom zaradený aj do rebríčka Forbesu 30 pod 30 a možno raz bude prezidentom), stále pristupuje k veciam s pokorou a netvári sa, že pojedol všetku múdrosť sveta.

Budem vďačný za každý follow alebo lajk na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozrite môj youtube kánal.

Poznámka: táto epizóda ani tento podcast nie je nijako sponzorovaný.

Priniesol ti tento podcast niečo hodnotné? Namotivoval ťa k niečomu, čo si dlho odkladal/a alebo ťa prinútil zamyslieť sa nad tým kým si a kým môžeš byť?

Ak áno, prosím pozdieľaj to s niekým vo svojom okolí. Možno aj on/ona práve teraz potrebuje nakopnúť, inšpirovať, povzbudiť. Spolu tak môžeme doslova meniť svet. Možno nie celú planétu, ale celý svet jednému človeku. Za tých pár sekúnd to stojí, no nie?
www.zlepsujsa.sk