Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťami sú reprezentanti Slovenska na prestížnej súťaži Bocuse d’Or: Peter Duranský, Márk Janák a Peter Vajgel.

Bocuse d’Or je viac ako len gastronomická súťaž. Dáva príležitosť talentovaným kuchárom a šéfkuchárom z celého sveta predviesť ich vášeň pre varenie a vytváranie dokonalého jedla. 

V podcaste sa tiež dozviete:

▶ Ako sa chalani spoznali a vytvorili spolupracujúci tím aj napriek ich rozdielnosti

▶ Čo pre nich znamená súťaž takéhoto svetového ranku

▶ Ako spojili prácu v reštaurácii s prípravou a tréningami na Bocuse d’Or 

▶ O priebehu samotnej súťaže

▶ O radách nad zlato od nórskych mentorov 

▶ Ako vnímajú tesný výsledok na európskom kole Bocuse d’Or

▶ Prečo je slovenská gastronómia na takej úrovni, na akej je…

▶ V čom vidia priestor na zlepšenie v slovenskej gastronómii

▶ Aké kroky by malo podniknúť Slovensko, aby si získalo svoje pevné miesto na európskej gastromape

▶ Tipy na obľúbené kombinácie chutí predovšetkým zo slovenskej kuchyne

Bocuse d’Or je veľký krok pre chalanov, ale ešte väčší skok pre slovenskú gastronómiu a jej prezentáciu vo svete vďaka našim mladým šikovným kuchárom. „Keď chceme rozvíjať našu gastronómiu a presadiť sa vo svete, treba odovzdávať skúsenosti a informácie našej mladšej generácii“, dodal na záver ďalšieho dielu podcastu CHUTNÝ Peter Duranský.

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk