Som rád, že môžeme variť a robiť jedlom radosť.
Má rád tradície a jednou z nich je, k nemu do reštaurácie chodia ľudia na nedeľné rodinné obedy. Relaxuje na horách. Tatry obľubuje v lete aj v zime. Naučil sa tam vypnúť nielen hlavu ale aj telefón.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ o radosti z varenia
▶ o láske k horám
▶ aké chute majá Košičania
▶ akú kuchyňu obľubuje
▶ ako vníma trendy v gastre
▶ aké jedlo z donášky by si objednal
▶ recept na tekvicu
“Mal som rád školu. Praxovali sme velmi skoro a s majtrami sme a mali príležitosť sa učiť a rozvíjať. Pali Lipták nás zobral medzi “veľkých” kuchárov. Doteraz si myslým, že je to o tíme. Sám jeden kuchár na nič nestačí. Potrebuješ mať okolo seba dobrých ľudí a dobrý partiu” hodnotí Hruška.
Tovaroznalectvo je jedným zo základov kuchárčiny. Varenie je totiž v prvom rade o surovine. Postup a ingrediencie nasledujú až potom. “Napríklad máme na Slovensku veľa dobrých syrov. Ale žiaľ v bežných obchodoch sa predávajú farmárske veci je veľmi málo zatiaľ. Mám dávno naučené, že využiť sa dá všetko. Akurát sa to vtedy ešte nevolalo zero waste”, zhrnul Hruška.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk