V roku 2013 vyhral prestížnu súťaž “Bocuse d’or”, čo ho výrazne posunulo vpred.
“Začal som na francúzskom vidieku a postupne sa rozvíjal viac a viac. Mna hnala túžba po poznaní. Dnes je gastronómia poňatá inak, ako v minulosti. Ide o jednoduchosť. Menej je viac. Páčia sa mi bistrá a sám tam nachádzam informáciu”, otvára diskusiu Korbelič.
Inšpiráciu nachádza všade, kam príde. Na každej dovolenke niečo nájde. Miluje jednoduchosť talianskej kuchyne, čo je preňho zmena oproti minulosti, keďže bol zástancom francúzskej kuchyne.
“Na Slovensku máme veľa šikovných mladých kuchárov. Zvýšil sa mainstream s jednoduchými konceptami a dobrými nápadmi. Zážitková gastronómia je na ústupe. Čo ma však teší je, že narastá streetfood. Angažujú sa v ňom veľmi šikovní ľudia a kuchári. Ďalšou oblasťou sú donášky. Mnohé reštaurácie sa zamerali okrem jedla, aj na balenie”, pokračuje Korbelič.
Elementárne chyby v kuchyni sú veci, ako málo zohriata panvica. Steak keď dávame na panvicu, mal by mať izbovú teplotu. Ak ide rovno z chladničky, tak je to veľký skok a mení to jeho chuť.
“Podelil by som sa o niečo, čo som nedávno varil doma. Batatové pyré s mrkvičkou, mascarpone, soľ a limetková kôra a to k teľaciemu stehnu. Ale pokojne aj kuracie, či kačku k tomu môže človek použiť”, uzatvára rozhovor Korbelič.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ o varení vo Francúzsku
▶ kde nachádza inšpiráciu
▶ ako je na tom slovenské gastro
▶ čo ho bavilo v televíznych reláciách
▶ ako vystavať reštauráciu
▶ aké sú najčastejšie chyby pri varení
▶ ako vníma donášku jedla
▶ recept na batátové pyré na dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk