Varenie je z veľkej časti pocitové.

Zrejme sa narodil a držal som varechu v ruke. Čo si pamätá tak varil. Od školy sa tomu však venuje profesionálne. Už je to dnes 20 rokov.

“Na škole sa mi veľmi páčilo. Dala mi pocit, že mám remeslo v rukách a začal som makať. Išiel som na Cyprus a neskôr som prešiel do anglicka do Londýna, kde som bol päť rokov. Neskôr som zakotvil vo Fouzoo. To bolo skvelé. Robili sme grastronomické zážitky. Považoval som to v tom čase za vrchol. Po rokoch tam som však mal potrebu ísť vyšliapať na ďalší vrchol vo forme streetfoodu”, sumarizuje Konrád. 

Priemerný kuchár je ten, ktorý si hľadá skratky a nevychádza z komfortnej zony. Úspešný je ten, ktorý je ochotný to robiť pravidelne. Keď je človek kreatívny a robí veci od srdca tak to ide. 

“Slovenská kuchyňa je veľmi dobrá. Je jednoduchá, ale je super. Kačica s lokšami a kapustou to je niečo, čo milujem. Raz sme na to zobrali japonského kuchára a ako sa hovorí odstrelilo mu dekel. Druhý krát mu ho odstrelilo keď si dal bryndzové halušky”, hovorí Konrád.

“Rád žijem aktívne. S chuťou športujem a venujem sa rodine.  Život sa mení a dá sa nájsť spôsob ako skĺbiť prácu a rodinu”, zhrnul Konrád 

V podcaste sa tiež dozviete: 

▶ ako sa dostal k vareniu

▶ o zahrančí a kuchyni

▶ aká je slovenská kuchyňa

▶ čo potrebuje kuchár na to, aby bol úspešný

▶ o zážitkovej gastronómii

▶ aký je streedfood 

▶ aké jedlo by si vybral z donášky 

▶ o recepte na bao z dobruchut.sk

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk