Pamätá si ako v siedmych rokoch chcel vyhadzovať palacinky. Keď mal dvanásť rokov tak sa inšpiroval ľuďmi okolo seba a rozhodol sa, že ide za kuchára. “Výhoda školy je, že sa o teba postará. Prvý rok som len umýval riady a čistil zeleninu. Je veľmi dôležité si takéto veci prežiť. Základ je práca s nožom a podobné veci. Informácie sú dnes všade, ale skúsenosti nadobúdaš postupne”, spomína na svoje začiatky Lásik.
Venuje sa rôznym typom podujatí. Od malých akcií ako office catering až po tisíc ľudí a viac. “Rozdiely sú v tom, koľko ľudí nás všetko pripravuje. Rozdiely sú ešte aj v tom koľko toho máme v pláne na týždeň, prípadne na ako dlho je podujatie plánované, opisuje Lásik.
Zaujímavosťou je, že varí aj pre úrad prezidenta, čiže aktuálne aj pre pani prezidentku. “Je celý proces toho, ako sa dostane jedlo k pani prezidentke. Samozrejme podlieha kontrole. Je to bežná prax. Inak je to štandardné varenie ako na inej akcii. Dostávame zadanie a podľa toho pripravujeme návrh lístka a potom sa dostávame k samotnému vareniu” zhodnotil Lásik.
Na záver rozhovoru priznáva aj svoj vzťah k donáške jedla: “je pre mňa bežná vec. Pizza a sushi je to najčastejšie, čo si objednávame”.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ aký je rozdiel variť pre desať a tisíc ľudí
▶ ako sa dostal k vareniu
▶ akú kuchyňu rád pripravuje
▶ čo sú dôležité informácie pre dobré zadanie cateringu
▶ ako sa varí v prezidentskom paláci
▶ ako vníma donášku jedla
▶ recept na dukátové buchtičky na dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan JunioR Zimnýkoval