Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je vášnivý hobby kuchár a foodbloger, Martin „PYCO“ Rausch.
Ako sa však PYCO dostal z televíznych obrazoviek a slovenského showbiznisu k vareniu a foodblogerstvu? „Začalo to, keď som mal pocit, že ma práca príliš stresovala. Bol som veľmi mladý, bolo mi jedno koľko spím, čo zjem, fičal som na rôznych donáškach, z čoho mi nebolo zrovna najpríjemnejšie a po čase som zistil, že najdôležitejšie je variť si vlastné jedlá. Veľa som sedel, málo som športoval a pribúdajúcimi rokmi som dospel k tomu, že si začnem aktívne variť, aby som mal kontrolu nad tým, čo si dám do úst a z akých surovín to pripravím,“ hovorí PYCO o čase, kedy vzplanula jeho vášeň k vareniu.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ Podľa čoho hodnotí úspech kuchárov v gastro svete
▶️ Ako sa dostal vďaka vegetariánstvu k vareniu
▶️ Čo ho najviac baví na práci foodblogera
▶️ V čom PYCO vidí zásadné rozdiely medzi videoreceptami a receptovými knihami
▶️ Ako postupuje pri vymýšľaní nových receptov
▶️ Čo patrí medzi jeho najobľúbenejšie jedlá
▶️ Juniorove odhalenie a skutočný dôvod prečo nemá rád lečo
▶️ Čo nemôže chýbať na PYCO-vom vianočnom stole počas sviatkov
▶️ Ako vníma slovenskú kuchyňu a moderné zahraničné gastro
„Menil som sa postupne s dobou a možnosťami, ktoré sme mali, no povedal som si, že sa vrátim k tomu, čo ma naozaj baví. Prirodzene som sa v tom našiel a mal som pocit, že to chcem robiť. Začal som známym rozdávať recepty, ktoré si odo mňa pýtali až som nakoniec pre veľké množstvo ľudí napísal knihu receptov a začal natáčať videá o varení.“
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk