Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
„Za svoju kariéru som prešiel kuchyňami v klasických reštauráciách, v hoteloch, v korporátnom systéme kuchýň a potom som sa vydal na podnikateľskú dráhu v gastre. Každá kuchyňa mi dala veľa, čo zúročujem dodnes. Som taký univerzálny hráč, ktorého keď postavíš do pivárne, vie to tam ustáť, alebo keď ma dáš do talianskej reštaurácie, ustojím to tiež. Týmto širokým záberom som nazbieral veľa vedomostí. Nie som špecialista na jednu konkrétnu kuchyňu, ale z každej viem trošku,“ hovorí Tomáš Sika o svojich gastronomických skúsenostiach.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ prečo sa rozhodol stať sa kuchárom
▶️ čo všetko sa naučil počas svojej kariéry v rôznych kuchyniach
▶️ o práci v korporáte Medusa Group
▶️ ako naštartovali vlastnú reštauráciu
▶️ akú kuchyňu má zo všetkých najradšej
▶️ čo je kľúčom v príprave chutného jedla
▶️ ako vznikol názov reštaurácie MENJU
▶️ ako Tomáš vníma slovenskú kuchyňu
▶️ na čo sa môžete tešiť a čo zažijete v MENJU
▶️ recept na zaúdenú tarhoňu s hríbovou omáčkou, smotanou a ovčím syrom
„Aké jedlo mám najradšej? Baví ma nápad v jedle. Či už to je v Ázii, v bufete, na Miletičke, alebo hocikde… baví ma to, že je to dobre a poctivo urobené. Že nikto sa to jedlo nesnažil oklamať uľahčením si svojej práce. Preto ma baví nápad v jedle, o ktorom si povieš, že wow,“ opisuje Tomáš, čo ho na jedle najviac poteší.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk