E50 Palo SEKERKA

E50 Palo SEKERKA

Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.

„Je pre nás dôležité, aby v tom procese vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier je z 80% práve ich práca, pretože veľmi často s tou mrkvou, ktorá nám príde, netreba nič robiť a mohli by sme ju dať na tanier takú krásnu, aká je. 

Robíme workshopy, počas ktorých ideme navštíviť toho nášho „už kamaráta“. Je to buď pestovateľ, chovateľ alebo človek, ktorý vedie farmu. Tam ľudia uvidia čo všetko stojí za tým, aby bola na konci dňa tá malá mrkva či reďkovka na tanieri. Na videách tiež ukazujeme a rozprávame aj o ďalších surovinách od iných dodávateľov, ktoré v ten deň používame pri varení. Čiže my predstavíme suroviny cez tých ľudí a potom sa na ne spoločne pozrieme vo videách. Ukazujeme tváre týchto ľudí, hovoríme o nich a vytvárame s nimi vzťahy. Sú to ľudia, s ktorými si rozumieme, sú overení, vieme čo robia a toto je pre nás to najdôležitejšie,“ hovoria Lucia Hô-Chí a Palo Sekerka o ich spoločnej filozofii.

V podcaste sa tiež dozviete:

▶️ ako neplánovane sa Palo dostal k vareniu 
▶️ aká konfliktná situácia v práci dala dokopy Luciu a Pala
▶️ o bohatých skúsenostiach z francúzskej reštaurácie
▶️ prečo ho najviac baví práve záverečné servírovanie jedla a obsluhovanie hostí
▶️ čo sa deje v kuchyni, keď von vyjde „nedokonalé“ jedlo
▶️ aký má názor na Michelin
▶️ aké dostal najlepšie spätné väzby od hostí
▶️ o rešpekte a úcte, ktoré dávajú všetkým ľuďom – pestovateľom, chovateľom a dodávateľom, ktorí za jedlom na tanieri stoja
▶️ ako vymýšľajú jedlá, ktoré sa hneď chystajú pripraviť 
▶️ zaujímavé a užitočné tipy pre domáce varenie