Koronaepidémia nás donútila spomaliť. Mnohí sme žili s cieľom zažiť, spoznať, ochutnať toho čo najviac v čo najkratšom čase, čím sa vytrácal priestor ísť vo veciach do hĺbky. Petra Molnárová založila slovenské združenie Slow Food Pressburg, ktoré hlása pomalosť s cieľom zamerať sa namiesto kvantity na kvalitu. Ako nám tento prístup môže pomôcť zabezpečiť dostatok kvalitných potravín, ktoré nebudú zbytočne zaťažovať životné prostredie? A prečo by sme sa nemali ponáhľať k návratu do predošlého životného tempa?
Svet budúcnosti – podcastová séria je podporený z programu ACF Slovakia, ktorý je financovaný z finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.