Na Slovensku ho volajú Trto. V zámorí ho prezývajú Tuna, teda tuniak. No a on sám sa volá Tatar, čo v spojení s jedlom mnohým evokuje Tatarák. Čo však má najradšej na tanieri on sám? Aké pochutiny si dopraje rád počas sezóny NHL a mimo nej? Aj na tieto gastro otázky sme sa pozreli bližšie v ďalšom podcaste Čo chutí zdraviu, ktorý vám prináša Slovenský olympijský a športový výbor.
Hosťom moderátorov Stanislava Benčata a Milana „Docenta“ Sedliaka bol náš skvelý hokejový útočník, hráč Montrealu Canadiens Tomáš Tatar.
Tridsaťročný krídelník sa v čase nahrávania podcastu (polovica decembra) pripravoval v domácom prostredí na štart NHL. Tá sa začne 13. januára. Tatar tak po dlhých rokoch strávil vianočné obdobie na Slovensku, mohol si tak vychutnať aj tradičné tunajšie pokrmy, ktoré sa spájajú s najkrajšími sviatkami roka.
V podcaste Čo chutí zdraviu sa však rozrozprával aj o mnohých iných zaujímavých témach spojených s jedlom či pitím.
Na čo sa môžete tešiť v podcaste Čo chutí zdraviu s hosťom Tomášom Tatarom?
Má Tatar rád tatarák?
Ako si vychutnáva vianočné sviatky z pohľadu jedla?
Zvykne si aj pripiť?
Ako vyzerá jeho jedálniček v zápasový deň, v deň voľna a po zápase?
Zvykne navštevovať fastfoody?
Z akého jedla mu prišlo ťažko a takmer zaspal za volantom?
Koľko zvykne spávať pred zápasom?
Aká slovenská potravina mu v zámorí najviac chýba?
Skúsil držať očistné diéty?
Aké suplementy a doplnky stravy berie počas sezóny?
Pracuje v tíme s výživovým poradcom?