Už by to ochorenie ani nemalo existovať, namiesto toho okolité krajiny hovoria o tisíckach nakazených, úmrtiach a aj o najhoršej situácii za posledné desaťročia.
Odborníci aj u nás pritom naznačujú, že čierny kašeľ je späť a môže sa nám znovu vrátiť.
Čo sa stalo, v čom sme zlyhali, ale aj ako toto ochorenie spoznať a ako sa proti nemu brániť?
Tomáš Prokopčák sa v podcaste Dobré ráno pýta Denisy Prokopčákovej.
Zdroj zvukov: TV Markíza, TA3, Česká televize, FTV Prima
Odporúčanie:
Mojim dnešným odporúčaním je skvelá kniha Národné jedlá od Anyi von Bremzen. O jedle sa totiž dá písať aj vzrušujúco, nielen ako o prehliadke receptov, ale ako o kultúrnom fenoméne s jeho dejinami, filozofiou a príbehmi. A táto autorka to robí snáď najlepšie na svete.
–
–
Odoberajte aj audio verziu denného newslettra SME.sk s najdôležitejšími správami na sme.sk/brifing
–
Odoberajte mesačný podcastový newsletter nielen o novinkách SME na sme.sk/podcastovenovinky
–
Ďakujeme, že počúvate podcast Dobré ráno.