Andrea a Jozef Ježíkovci pochádzajú z rodného Zvolena. Po ukončení Andreinho štúdia na Gymnáziu Ľudovíta Štúra a Jozefovom inžinierskom titule z Technickej Univerzity vo Zvolene, odvialo tento mladý pár do škótskeho Edinburgu. Tu Andrea študovala odbor Nutrition and Food Science na Queen Margaret University, zatiaľ čo partner Jozef sa začal zaúčať v kuchyni. Roky plynuli a z umývača riadu stal profesionálny kuchár „chef de partie“ v 5* hoteli Balmoral a neskôr aj kuchár v jednej z najlepších francúzskych reštaurácií v Edinburgu. Andrea sa popri štúdiu venovala práci vo vegánskom bistre, kde sa po prvý krát stretla s výrobou artisan vegánskych syrov. Toto remeslo ju nadchlo a pohrávala sa s myšlienkou priniesť niečo podobné aj na slovenský trh. Počas pandémie sa Andrea s Jozefom rozhodli po šiestich rokoch presťahovať späť do svojej rodnej domoviny, kde zriadili prvú slovenskú výrobu rastlinných alternatív k syru na Slovensku. Nejde však len o obyčajnú potravinársku výrobu. Vo svojej aktivite sa mladý pár snaží poskytnúť príklad udržateľného podnikania, apeluje na dôležitosť rastlinného stravovania a taktiež sa v jednoduchosti snažia konať dobro všade, kde sa dá a šíriť tak dobrú karmu.
Poďte si vypočuť podcast Doma je doma s Evou Pribylincovou.
Rubriku Doma je doma pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Každú sobotu po 16. hodine.