Roman Borovský sa túžil stať šéfkuchárom. Už počas strednej školy, kde študoval práve odbor kuchár, sa stretol s mnohými úspešnými kuchármi, ktorí ho naviedli na rozbeh svojej kariéry v zahraničí. Jeho prvé kroky po škole viedli do Prahy, do prestížnej reštaurácie Kampa Park, kde nazbieral obrovské množstvo skúseností. Práve tu mal príležitosť variť pre mnohé významné osobnosti ako napríklad Arnold Schwarzenegger. Ďalšou zastávkou sa stal Londýn, kde sa venoval sa klasickej anglickej gastronómii. Jednou z jeho najväčších skúseností bola reštaurácia ocenená dvoma hviezdičkami Michelin, ktorá sa volá Koks a je na Faerských ostrovoch. V nej sa mu otvorili dvere do vyššej gastronómie. Poslednou zastávkou Romanovej cesty za skúsenosťami v zahraničí boli Antverpy. Následne bol pandemickou situáciou vo svete nútený k návratu na Slovensko, no vtedy ešte netušil, čo ho tu v blízkej budúcnosti čaká. V čase, kedy reštauračný segment prudko stagnoval, dostal ako narodeninový darček telefonát, že sa bude vo vinárstve Predium v malom meste Vráble otvárať reštaurácia, v ktorej dostal príležitosť stať sa šéfkuchárom. V reštaurácii Semillon pretavuje do jedál všetky nadobudnuté skúsenosti a sprostredkúva návštevníkom „gastronomické divadlo“ vo forme 3 a 5-chodového degustačného menu. Jeho skúsenosti, šikovnosť a kreativita boli podčiarknuté ocenením, kde sa ako reštaurácia po necelom roku prevádzky umiestnili medzi 10 najlepšími prémiovými reštauráciami na Slovensku, ziskali Zlatú vidličku a Roman sa zaradil medzi top 20 šéfkuchárov na Slovensku. Poďte si vypočuť podcast Doma je doma s Evou Pribylincovou.
| Rubriku Doma je doma pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Každú nedeľu po 13:30.