Nadpriemerne vysoké teploty, veľmi málo snehu aj mrazivých dní. Takto sa zapíše tohtoročný február na Slovensku. O tom, prečo to tak je a ako sa prostredie otepľuje, vysvetlí klimatológ Milan Lapin. Príroda sa pri takýchto teplotách prebúdza o pár týždňov skôr, kvitnú stromy a aj ovocie budeme zrejme oberať prv, než sme boli zvyknutí v minulosti. Šéf Ovocinárskej únie Slovenska Marián Varga povie, ako sa bránia pred jarnými mrazmi a že najhoršie, čo po takomto oteplení môže prísť, je niekoľko dní trvajúci arktický chlad sprevádzanými silnými mrazmi. Hovorkyne Regiónu Liptov Kataríny Šarafínovej sme sa pýtali, ako mimoriadne teplý február ovplyvnil lyžovačku. Epizódu pre vás pripravila Ľubica Janíková.
powered by