Čoraz viac ľudí hľadá rýchle riešenia, ako „napraviť“ svoju stravu a postavu. Extrémy v stravovaní sú však často cestou, ktorá vedie presne opačným smerom – k zhoršenému zdraviu, frustrácii a jojo efektu. 

Prečo nás tieto výživové extrémy tak lákajú? A kde je hranica medzi zdravým prístupom a nezdravou posadnutosťou?

V tejto epizóde sme si na pomoc zavolali nutričnú terapeutku v zácviku Sašku Gyűrösiovú, ktorá nám prezradí: 🔹 s akými extrémami sa stretáva najčastejšie, 🔹 čo vo výžive rozhodne nerobiť, 🔹 a prečo je vyvážený prístup bez skratok tou najúčinnejšou cestou k zdraviu aj spokojnosti. 💪

 

0:43 – Prečo ľudia vyhľadávajú extrémy v stravovaní? 2:26 – S akými extrémami sa najčastejšie Saška stretáva v praxi? 8:08 – Aké sú základné piliere optimálnej stravy? 14:27 – Aká bola Saškina cesta k zdravej výžive? 24:30 – Podľa čoho vieme zistiť, že nemáme zdravý vzťah k jedlu? 38:03 – Môžu byť pôsty pre nás vhodným riešením?

 

Nezabudneme ani na to, prečo drina a trpezlivosť prinášajú tie najlepšie výsledky, a ako by sme mali rozmýšľať, ak chceme dosiahnuť udržateľnú zmenu.