V rozhovore s gastroenterológ Petrom Minárikom sa dozviete:
- Ako sa na Slovensku stravujeme a či ide o zdraviu prospešnú stravu.
- Prečo máme najhoršie čísla v počte prípadov rakoviny hrubého čreva.
- A prečo je v našej strave časté červené mäso a čo to spôsobuje.
- Viac ekonomického a politického spravodajstva nájdete na HNonline.sk.
Rozhovor vedie Romana Hlavanda Gogová a pozrieť si ho môžete aj ako video https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96163842-boli-sme-uplne-najhorsi-v-rakovine-hrubeho-creva-jeme-prilis-bravcoveho-varuje-lekar-ako-sa-tomu-vyhnut
Odkaz na potravinovú pyramídu nájdete tu: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/dokumenty/SDTP/standardy/Prevencia/15-11-2023/Potravinova-pyramida-sprievodca-stravovanim-u-dospelych_infografika.pdf
***
Ďakujeme, že počúvate reláciu Doslova aj ako podcast.
https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova
***
Všetky rozhovory HNtelevízie si môžete pozrieť na https://hnonline.sk/tv
***
WEB: https://hnonline.sk/tv
FB: https://www.facebook.com/hospodarskenoviny
IG: https://www.instagram.com/hospodarske_noviny/
X: https://twitter.com/hnonline
Hospodárske noviny sú najdôveryhodnejší denník na slovenskom trhu. Už od roku 1993 vás informujeme o všetkých dôležitých historických okamihoch. Pridajte sa k čitateľom, ktorým záleží na tom, odkiaľ čerpajú informácie. Tvorbu rozhovorov a podcastov môžete podporiť kúpou predplatného. Choďte na https://hnonline.sk/predplatne