V rozhovore s gastroenterológ Petrom Minárikom sa dozviete:

Ako sa na Slovensku stravujeme a či ide o zdraviu prospešnú stravu. Prečo máme najhoršie čísla v počte prípadov rakoviny hrubého čreva. A prečo je v našej strave časté červené mäso a čo to spôsobuje. ⁠Viac ekonomického a politického spravodajstva nájdete na HNonline.sk.⁠

Rozhovor vedie Romana Hlavanda Gogová a pozrieť si ho môžete aj ako video https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96163842-boli-sme-uplne-najhorsi-v-rakovine-hrubeho-creva-jeme-prilis-bravcoveho-varuje-lekar-ako-sa-tomu-vyhnut


Odkaz na potravinovú pyramídu nájdete tu: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/dokumenty/SDTP/standardy/Prevencia/15-11-2023/Potravinova-pyramida-sprievodca-stravovanim-u-dospelych_infografika.pdf

***

Ďakujeme, že počúvate reláciu Doslova aj ako podcast.

https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova

***

Všetky rozhovory HNtelevízie si môžete pozrieť na https://hnonline.sk/tv

***

WEB: https://hnonline.sk/tv

FB: https://www.facebook.com/hospodarskenoviny

IG: https://www.instagram.com/hospodarske_noviny/

X: https://twitter.com/hnonline

Hospodárske noviny sú najdôveryhodnejší denník na slovenskom trhu. Už od roku 1993 vás informujeme o všetkých dôležitých historických okamihoch. Pridajte sa k čitateľom, ktorým záleží na tom, odkiaľ čerpajú informácie. Tvorbu rozhovorov a podcastov môžete podporiť kúpou predplatného. Choďte na https://hnonline.sk/predplatne