Historik Vladimír Tomčík sa zaoberá dejinami gastronómie, špeciálne bratislavskej. Celý život sa zaoberá aj dejinami nášho hlavného mesta, vo svojich knižkách vyvracia mýty o jedlách a stravovaní, okrem receptov našich predkov v nich rozpráva aj o tej-ktorej dobe v širších súvislostiach. Je to roduverný Prešpurák, vyštudoval dejiny umenia. Hovoriť s Katou Martinkovou bude aj o cestovaní a spoznávaní jedál a ľudí vo viacerých krajinách, napríklad Turecku, či Taliansku, o tom, odkiaľ pochádza guľáš, klobása, či oregano, ale aj o tom, ako vznikli názvy španielsky vtáčik, či ruské vajce.
| Hosť: Vladimír Tomčík (historik).
| Tolkšou Hosť sobotného Dobrého rána pripravuje Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Reláciu vysielame každú sobotu po 8. hodine.
powered by