Je to uz vyše mesiaca, čo poľská stanica TVN24 odvysielala reportáž o spracovaní hovädzieho mäsa spôsobom, ktorý nenechal EÚ chladnú. Na bitúnku porážali choré alebo gravidné kravy, zhnité časti sa orezávali. Nasledovalo stopovanie, kam všade sa mäso dostalo. Jednou z krajín dodania je aj Slovensko.
Dodnes sa objavujú správy, či aj slovenskí zákazníci toto mäso jedli. Po všetkom, čo sa za posledný mesiac odohralo, je opäť čas pozrieť sa na možnú budúcnosť mäsa v potravinárstve. A to v dekáde, kedy do debaty – a niekde už aj na taniere – vstupuje mäso z laboratórií. O téme sa rozprávame s Romanom Kóňom – mäsovým nadšencom a budúcim mäsiarom.
Index je týždenný podcast denníka SME s moderátormi Nikolou Bajánovou a Adamom Valčekom.
powered by