Domáci chlieb v slovenských obchodoch. | Hostia: Milan Lapšanský (predseda Predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov v SR) a Peter Močko (predseda Slovenskej spoločnosti mlynárov). |
Upiecť čerstvý chlieb znamená pracovať v noci v podmienkach náročných na hygienu aj na spotrebu energií. Dostupnosť základných surovín je ťažko predvídateľná a tlak na ceny núti pekárov znižovať ziskové marže. Balík konsolidačných daní, rast príplatkov za nočnú prácu, vyššie ceny energií aj diaľničných známok pritom znižujú ich schopnosť konkurovať lacnejšiemu dovozu. Ten obsadil už približne polovicu trhu. Vláda vo Svetový deň chleba sľubuje, že domáceho pečiva bude v regáloch obchodov viac. V akej kondícii je dnes slovenské pekárstvo? Dokáže naplniť prísľub nižších cien pre domácich spotrebiteľov?
| Moderuje: Soňa Mačor Otajovičová. | V premiére každý pracovný deň v Rádiu Slovensko po 18:30. Diskusiu K veci pripravuje Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1.
powered by