Hosť podcastu: ANDREA ENA, taliansky šéfkuchár
- Zhovárame sa o knihe U Taliana, do ktorej dal Andrea 80 receptov – od omáčok cez polievky, cestoviny a rizotá, mäso, až po dezerty.
- Aký je jeho príbeh? Ako to vyzeralo u nich na Sardínii v detstve? Typická talianska rodina?
- Ktoré jedlo má z detstva najradšej a vie si ho vychutnať dodnes?
- Hovoríme o niektorých receptoch ako bazalkové pesto, bruschetty, rizoto, cestoviny…
- Prečo je talianska kuchyňa taká obľúbená po celom svete?
- Andrea sa dostal do TOP 50 najlepších pizzerií v Európe, kde je 300-tisíc pizzerií. Na svetovom stretnutí sa umiestnil na 96.mieste. Ako spoznám naozaj kvalitnú pizzu?
- Suroviny si vozí priamo z Talianska a každú z iného regiónu typického pre danú surovinu.
- Olivové oleje – tak ako pri víne, aj tu máme veľa odrôd, ktoré sú vhodné na rôzne jedlá.
- Venujeme sa aj syrom, káve…