Hosť podcastu: ANDREA ENA, taliansky šéfkuchár

Zhovárame sa o knihe U Taliana, do ktorej dal Andrea 80 receptov – od omáčok cez polievky, cestoviny a rizotá, mäso, až po dezerty. Aký je jeho príbeh? Ako to vyzeralo u nich na Sardínii v detstve? Typická talianska rodina? Ktoré jedlo má z detstva najradšej a vie si ho vychutnať dodnes? Hovoríme o niektorých receptoch ako bazalkové pesto, bruschetty, rizoto, cestoviny... Prečo je talianska kuchyňa taká obľúbená po celom svete? Andrea sa dostal do TOP 50 najlepších pizzerií v Európe, kde je 300-tisíc pizzerií. Na svetovom stretnutí sa umiestnil na 96.mieste. Ako spoznám naozaj kvalitnú pizzu? Suroviny si vozí priamo z Talianska a každú z iného regiónu typického pre danú surovinu. Olivové oleje – tak ako pri víne, aj tu máme veľa odrôd, ktoré sú vhodné na rôzne jedlá. Venujeme sa aj syrom, káve...