Hosť podcastu: LADISLAV KUŽELA, gastroenterológ
Rozoberáme jeho novú knihu Keď sa brucho nadúva – naozaj má tak veľa ľudí problémy so žalúdkom, nafukovanie, kŕče, rôzne pridružené problémy? Čo môže nadúvanie signalizovať a kedy spozornieť? Koľkokrát by sme mali požuť stravu? Naozaj 30x? A prečo je to dôležité. L.Kužela odporúča aj metódu forking... A kedy viem, že je to sústo dobre spracované? Existujú potraviny, ktoré nám zlepšujú trávenie a naopak, škodia nám? Naozaj robia problémy so žalúdkom tzv. nafukovacie potraviny ako strukoviny? Prečo ženy trpia nadúvaním častejšie ako muž? V knihe autor rozoberá gastritídu a ideálny jedálniček, intolerancie, alebo lepok, ktorý nájdeme aj tam, kde by sme ho naozaj nečakali. Čo je to masticha a ako mi to môže pomôcť? Koľko vetrov denne je normálne? Pri akých vetroch by sme mali spozornieť? Počas sviatkov to občas preženieme s jedlom – kde robí najčastejšie chyby? Na čo si dávať napríklad počas Vianoc pozor, aby nás nenafukovalo?