Hosť podcastu: MARTIN „PYCO“ RAUSCH, foodbloger

Zhovárame sa o jeho novej knihe Treba si variť, ktorá obsahuje vyše 70 receptov. Tie tvoril niekoľko rokov, delil sa o ne s followermi, vylepšoval ich. Hovoríme o receptoch, fotografiách, o jedle ako takom. Rozoberáme sociálne siete, Instagram i Facebook, video content. Kde sa radšej nechávajú inšpirovať, na ktorej sieti? Pyco popisuje, ako vlastne robí videá z receptov, aký je postup a čo si to všetko vyžaduje. Hovoríme o konkrétnych receptoch ako špenátové koláčiky, syrové krokety, domáce tagliatelle, placky z kyslej kapusty, či špagetový koláč. K niektorým receptom sú odborné poznámky Silvie Horeckej z Terapia jedlom.   Venujeme sa aj vysmiatym lievancom a špeciálnej panvici zo zahraničia :) Ktoré klasiky, obľúbené jedlá si zvykne Pyco pripravovať častejšie, vracia sa k nim? Čím občas Pyco zhreší ohľadom jedla? Využíva v kuchyni aj odrezky, šupky ap.? Ktoré 3 suroviny má najradšej a najčastejšie ich používa?

Ďalšie knižné tipy:

Luxusná publikácia Slovanská epopeja – predstavia ju Jan William Drnek, Iveta Malachovská a Marek Néma. Psychologický triler Opatrovateľka od Joy Fieldingovej. Pikantná Omamná príťažlivosť, 4.kniha v sérii Linney May. Fredrik Backman a jeho novinka Každým dňom je cesta domov čoraz dlhšia a iné príbehy. Vraždiť nie je hračka od forenznej vedkyne Carly Valentine. Po seriálovej Ivete je tu knižná – viac povie autorka Michala Ries. Encyklopédia Klenoty svetovej kultúry. Encyklopédia Velikáni vojen. Užitočná príručka HIIT, vysokointenzívny intervalový tréning. Najkrajšie vianočné rozprávky predstaví prekladateľka Lucia Nižníková Kollárová. 2.diel v sérii Emil Einstein – Najlepšia pasca na zlodejov. 9.diel v sérii Petronela Jabĺčková – Ľadové čaro a divokí piadimužíci. Knižka Môj malý jednorožec pre deti od 4 rokov.