Hostia: Alojz Kaššák (Slovenská poľovnícka komora), Tibor Jančok (riaditeľ sekcie lesného hospodárstva), Róbert Štroffek (konateľ spoločnosti na spracovanie diviny)
Odstrel diviačej zveri ako prevencia pred africkým morom ošípaných nabral na obrátkach. Podľa Slovenskej poľovníckej komory za osem mesiacov poľovníckej sezóny 2021/2022 bolo ulovených viac ako 62 tisíc kusov diviakov, čo je viac ako za celú minuloročnú sezónu. Poľovnícke združenia organizujú kolektívne poľovačky.
Kde vlastne končia zastrelené zvieratá? Ktoré z nich je možné spracovať a objaví sa divina aj v našich obchodoch? Dokážeme toto mäso spracovať?
Moderuje: Blažena Bóoczová
Kontakty pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1.
powered by