Hmyz a červy v potrave – informácie na túto tému plnia stránky internetov. Ako sa na tému pozerať, čo si všímať? A je telo človeka pripravené tento typ potravy spracovať? Nielen v tráviacom ústrojenstve, ale aj v hlave?
Ivana Stenzlová je mikrobiologička a strave sa venuje desiatky rokov.
Ivany som sa pýtala aj:
Kde najviac ľudia robili a robia chyby? Čo im najviac škodí?
Má vôbec ľudský organizmus enzýmy a tráviace šťavy pripravené na spracovanie kobyliek vo zvýšenom množstve?
Ako si všímať označenie na obaloch potravín? Minule som čítala, že napríklad moje obľúbené cukríky z detstva obsahujú už od dávna isté prímesi z chrobákov…
Kde všade sú?
Veľa ľudí dnes trpí na alergie. Pomaly každý druhý človek. Alergia je jedna vec ale mimo alergie aké nežiadúce účinky môžem mať na nás konzumácia kobyliek?
A čo deti? Treba mať pri deťoch ešte väčší výkričník?
Má rodič právo dopytovať sa a zasahovať do zloženia produktov ktoré sa nakupujú do školskej jedálne?
Čo sa týka prognózy trúfate si predvídať aké budú ďalšie kroky po zavedení týchto aditív do jedla? V zmysle znižovania chovu hospodárskych zvierat ?
Čo sa týka školského stravovania – čo môžu rodičia urobiť aby si urobili jasno v tom, čo deti jedia?

Smernica EU tu: bit.ly/3xoSqW0
Vysvetlenie ako smernicu čítať a čo si všímať? https://www.40plus.sk/odtucneny-praso…

Ivanu nájdete tu:
webová adresa s odkazmi na knihy, e-booky, on-line semináe a sobotné semináre v Škole pětielementového vaření a Integrativní výživy:
https://www.ivanastenzlova.com/

odkaz na FB profil a záznamy živých vysílání :
https://www.facebook.com/stenzlovaivana
Rozhovor sme zobrali komplexne. Príjemné sledovanie…

Pripravila a moderuje: Martina Valachová

Chcem poďakovať všetkým, ktorí podporujú tvorbu podcastu a obsahu 40plus.sk.
👉Aj vy sa môžete pridať tu: https://ko-fi.com/odznovapodcast/tiers