#13 Vo vinohradoch žila odmalička. Vášeň jej otca prerástla
do rodinného vinárstva a spoločne založili prvý ekologický vinohrad na
Slovensku. Jeho krédom sa stalo porozumenie s prírodou a vrátili sa
k tradičnému hospodáreniu na pôde. Milujem nasledujúce dve vety, sú z článku, ktorý uvádza ako zdroj citátu jej otca a príde mi to najlepšie zhrnutie ich filozofie –
“Moderné víno je prírodné. Nie je
návratom do praveku ľudstva, ale sebaspytujúcim pohľadom súčasníka na to, ako žiť v súlade s prírodou a spolu s ňou tvoriť nápoj
prekračujúci hranicu ľudského sveta“
Možno som len zaujatá, pretože milujem víno a milujem vinárstvo Domin & Kušický, ale fascinuje ma koľko práce sa skrýva za takýmto poctivým produktom jednej fľaše bio vína. Bežne dostupné veľkovýrobné vína zo supermarketu jednoducho nie sú najlepší kamarát môjho žalúdka. Záhadne sa však všetky moje príznaky, ako mi víno „robí zle“
vytratili, keď som prešla na naturálne bio vína. V čom je teda ten
rozdiel? Prečo sa z obalu vína nedozvieme, čo vlastne obsahuje? Okrem tejto vážnej otázky som však Dianu celkovo vyspovedala o úspechoch celej rodiny aj vinárstva a neviem sa dočkať, ako vám tradične formou instagramovej súťaže darujeme balíček ich produktov a vín, aby ste aj vy mohli oceniť lahodnosť a ľahkosť takto pestovaného vína.