Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je jedinečný slovenský Talian, Andrea Ena.
V gastre začínal ako mladý 22-ročný chalan, ktorý prišiel do Ružomberku z domovskej Sardínie s jasným cieľom – byť čo najlepším „slovenským Talianom“. Na úvod priznáva, že začínať v Bratislave nechcel kvôli veľkej konkurencii a jeho stratégia teda znela: „V Bratislave by to dokázal každý, ale v Ružomberku málokto“. Domáci Ružomberčania si ho obľúbili, rýchlo sa tam preslávil, až od nich dostal prezývku „náš Talian“. Začiatky však vôbec neboli jednoduché. Za kvalitnými surovinami jazdil autom po celej Európe, prvé kontakty zbieral na dedinskom futbale a zahral si aj ako hráč B-čka Ružomberku.
Čoskoro však naplno rozbehol svoje gastro-podnikanie v Bratislave, kde otvoril aj svoje najznámejšie podniky ‚U Taliana‘ a ‚Da Andrea‘, ktorým robí skvelé meno a napĺňa tak svoj cieľ, s ktorým Andrea na Slovensko prišiel.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ Kvôli komu prvýkrát prišiel z Talianska na Slovensko
▶️ Ako si Andrea poradil so slovenským jazykom + odhalenie pôvodu východniarskeho prízvuku
▶️ O riadení viac ako 60 zamestnancov v jeho podnikoch
▶️ Ako zvládol ťažké obdobie na začiatku v Ružomberskom podniku
▶️ O Andreovej futbalovej kariére a zábavných príhodách, ktoré mali veľký vplyv na jeho gastro kariéru
▶️ Ako sám autom vozil suroviny z Milána do Ružomberku
▶️ V čom vníma rozdiel medzi slovenskou a talianskou kuchyňou a čo z talianskych jedál Slovákom prekvapivo chutí
▶️ Prečo existuje ananásová pizza hawaii
▶️ O aktuálnych trendoch talianskej kuchyne
▶️ Recept na šafránové rizoto s krevetami
Pre majiteľov reštaurácií mám ešte jeden jednoduchý tip, nad ktorým by sa mali zamyslieť a povedať si: „Ja chcem ponúkať kvalitu. Radšej menej jedla, ale kvalitného.“ dodáva jeden z najznámejších Talianov pôsobiacich na Slovensku, Andrea Ena.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk