Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ Rybárstva Stupava, Andrej Horváth.
Rybárstvo Stupava, ktoré vedie Andrej Horváth sa vyznačuje veľkým výberom prvotriednych rýb počas celej sezóny aj mimo nej. Ako hovorí Andrej: „Toto je naša ryba, takto je chovaná a viete ju mať celý rok. Pre verejnosť sme si pripravili fajnové menu, no pri tom návale ľudí sme zistili, že ľudia chcú aj tak len rybu s hranolkami. Na Slovensku však stále jeme málo rýb. V porovnaní s Rakúskymi 30kg zje priemerný Slovák iba 4,5kg rybieho mäsa za rok. Je to preto, lebo ľudia si sami nevedia rybu správne pripraviť a teda im ani nechutí. Ich mentalita sa však postupne mení a čoraz častejšie sa morské aj sladkovodné ryby dostávajú na ich stôl.“
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ Ako sa Andrej dostal k rybám
▶️ Kto je rybár a kto je rybnikár
▶️ Ako sa rozvíjalo rybnikárstvo na Slovensku a kam smeruje
▶️ O dlhodobej spolupráci s Metrom, Ufom, Jaroslavom Žídekom a ďalšími top odberateľmi
▶️ O spracovaní rýb a vedení rybnikárskeho biznisu
▶️ O tematických večeriach a plánoch do budúcnosti
▶️ Aká je najpreceňovanejšia a najmenej docenená ryba v gastronómii
▶️ O tom, že ryba sa dá využiť skoro celá, nielen samotné telo
▶️ Rýchly tip na skvele pripraveného kapra so suchým vínom
▶️ Recept na grilovanú pražmu
„Keď si kúpite rybu čerstvú, nemusíte ju hneď zjesť. Zabalíte ju do stretch fólie alebo vákuového obalu a vydrží Vám ďalšie dni v chladničke úplne v pohode. A kto si na správne vykostenie ryby neverí, môže si ju nechať vykostiť v priamo rybárstve, kde sa táto služba bežne ponúka.“ ubezpečuje Andrej Horváth v závere tohoto dielu.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk