Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majster festivalového gastra, Ľubo Blaho.
„Niektorí ‚paletoví hipsteri‘, ktorí vysedávali cez festivaly na paletách s myšlienkou, že chcú vytvoriť svoje vlastné festivalové gastro-projekty a stánky sa počas pár rokov premenili na serióznych festivalových gastronautov.“ hovorí Ľubo Blaho, ktorý si (nielen) na festivaloch zažil naozaj veľa. „Vypadnutá elektrina, málo ľudí, niečo Vám zhorí a rýchlosťou svetla musíte tieto výzvy okamžite riešiť,… to všetko je súčasť cesty, ako sa stať na festivaloch úspešným.“
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ Aké boli Ľubove začiatky na festivaloch
▶️ 3 atribúty, ktoré by malo spĺňať najchutnejšie festivalové jedlo
▶️ V čom je rozdiel medzi festivalmi dnes a pred 10 rokmi
▶️ Pestrý a šokujúci príbeh z Izraela ako sa Ľubo dostal do gastra
▶️ O úspešnom projekte Fou Zoo v Petržalke, indickej kuchyni a Sushi bare pri Pentagone
▶️ Ako spoznať, že som na festivale s dobrým gastrom
▶️ Ako sa Ľubo stal trendsetterom a akým smerom sa bude vyvíjať gastro a vegánsky svet v najbližších rokoch
▶️ V čom spočíva zmysel „nastavovania reštaurácií“
▶️ Street food vs. Fast food
▶️ Recept na celozrnnú ryžu s umeboshi a sezamom + omáčka z brokolice, masla a sójovky
Ľubo Blaho tiež povedal o baťovskom type vzdelávania, ktoré často využíva pri nastavovaní reštaurácií a aj o tom, kde robia najlepší hummus a falafel. Spomína aj projekt Fou Zoo v Petržalke, „kde chceme, aby sa človek cítil ako v inom svete, keď zavrie dvere“, a pozýva zabaviť sa na festivaly, kde si môžete vychutnať jedinečné festivalové gastro.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk