Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je michelinový šéfkuchár a kandidát na titul v celosvetovej súťaži Bocuse d’Or, Peter Duranský.
Patrí do najužšej elity slovenských šéfkuchárov, spolupracoval s legendami gastra a zožal úspech po celom svete. Stále má však jednu tajnú víziu, ktorú chce pretaviť do reality. V súkromí je pohodový manžel a otec, trávi veľa času s rodinou alebo hraním hokeja, no v tej vie byť veľmi rázny v tej správnej mede. Prezradí kľúč k získaniu populárnej michelinskej hviezdy a poradí aj mladým kuchárom čoho sa (ne)majú držať pri svojom ďalšom kariérnom postupe.
V podcaste si tiež prečítajte:
▶️ O čerstvých dojmoch po návrate z prestížnej súťaže Bocuse d’Or
▶️ Ako sa učil od najlepších už ako dieťa v 15-tich rokoch a brázdil si svoju cestu za úspechom
▶️ V čom Petrovi pomohol futbal v jeho bohatej gastro-kariére
▶️ O kritike ako najväčšom hnacom motore k podávaniu lepších výkonov v kuchyni
▶️ Príbeh ako sa z mladého chlapca vypracoval až k vybookovaným reštauráciám a najuznávanejším oceneniam
▶️ O Petrovej osobnej výzve, ktorú si stanovil s michelinovým projektom vo Viedni
▶️ Kedy je ten správny čas posunúť sa kariérne vyššie
▶️ Ako vníma zisk michelinskej hviezdy a čím všetkým si musel prejsť
▶️ O plánoch rozvoja mladej generácie talentovaných slovenských kuchárov
▶️ Recept na sivoňa s jablkovo-sedanovou omáčkou, zelerom a kešu orieškami
Ako povedal Peter: „Je lepšie mať stále vybookovanú reštauráciu, ako 3x ocenenú. Pre mňa je najdôležitejšie to, aby sa človek lahodne najedol a aj odchádzal s pocitom, že je najedený a nemusí potom doma do seba ešte tlačiť oriešky.“
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk