Sme to, čo jeme. Táto stará múdrosť platí dvojnásobne v kontexte toho, o čom sa až tak často nehovorí. Súčasné poľnohospodárstvo čelí jednej z najväčších výziev – masovej produkcii kurčiat, ktorá je spojená s etickými a udržateľnými problémami.

Hosťom pocastu EKOcastu bol Martin Smrek, riaditeľ organizácie Humánny pokrok a venovali sme sa aktuálnej a mimoriadne dôležitej kampani STOP rýchlokurčatám.

Čo sa v podcaste Ekocaste dozviete?

Aký postup by mala zvoliť naša krajina pri informovaní o takýchto chovoch a o tom, čo jeme? Malo by sa to všetko nachádzať na obale? Dôležité je vnímať aj zdravotné riziká, ako je riziko pandémie vtáčej chrípky a antibiotická rezistencia. Môžete tieto riziká bližšie popísať a vysvetliť? Prečo sa týkajú nás všetkých? Ako môže bežný spotrebiteľ ovplyvniť situáciu? Čo by poradil ľuďom, ktorí chcú podporiť humánnejší chov, ale nevedia, ako začať?