Tomáš Novák je pražiar kávy a majiteľ malej slovenskej pražiarne výberovej kávy Diamonds Roastery.
V 127. epizóde Podnicastu povedal, ako sa dostal ku výberovej káve, na čo si treba dávať pozor pri pražení, čo znamená čerstvosť kávy, ale povie aj o tom, aká je kávová kultúra na Slovensku i vo svete.
Konkrétnejšie povedal:
ako upražili prvú kávu v popkornovači (2:21),akými spôsobmi sa učil pražiť kávu (4:45),aká je kávová kultúra vo svete a na Slovensku (11:42),ako sa dostal ku výberovej káve (13:28),čo je kávový fašizmus (16:00),čo je súčasťou pražiarne a aká bola ich prvá investícia (18:10),ako financujú svoju firmu (24:38),ako sa stíha starať o firmu a zároveň byť aj pražiarom (26:00),aké sú procesy praženia (28:08),koľko kilogramov kávy mesačne upražia (31:47),na čo si treba dávať pozor pri pražení (32:58),aká je konkurencia medzi pražiarňami a pražiarmi (36:34),či sa exportuje ich káva zo Slovenska (40:28),aká je čerstvosť kávy a či jej neuškodí niekoľkodňový transport (42:20),ako oslovuje partnerov (45:41),kto patrí medzi ich najväčších odberateľov (47:19),aký mala korona dopad na kávový biznis (49:26),ako vznikol názov Diamonds Roastery (51:41),aká je ich vízia do budúcna (54:04).
Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.
Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.
Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected].
Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom.
Support the show