Peter Szabó je hlavný kávičkár, zakladateľ pražiarne a kaviarne značky Coffeein.
V 134. epizóde Podnicastu porozprával Peter Szabó o tom, ako začínal s pražením kávy, či je kávový biznis konkurenčný, ako sa zmenil trend v pití kávy, ale aj o tom, čím je daná výnimočnosť výberovej kávy.
Detailnejšie porozprával:
- ako si vybudoval svoju značku (1:48),
- ako začal s pražením a akú metódu zvolil (4:57),
- čo všetko spadá pod značku Coffeein (6:00),
- aký mala na nich korona dopyt (7:50),
- ako sa zmenil trend v pití kávy (11:10),
- kto je ich zákazník a na koho cielia (12:40),
- či je kávový biznis konkurenčný (14:38),
- aké mali na začiatku náklady (16:36),
- ako fungujú stroje na praženie kávy (18:43),
- kto u nich praží kávu (20:37),
- ako prijímajú objednávky (22:31),
- ako riešia sales (22:15),
- čo má za následok to, že káva má ovocnú chuť (28:26),
- odkiaľ nakupujú kávové zrná (29:32),
- ako vyzerá proces od pestovania kávy až po koncového spotrebiteľa (32:09),
- koľko zrna nakupujú, aby ho aj celé minuli a nevyšlo to navnivoč (34:54),
- čím je daná výnimočnosť výberovej kávy (37:12),
- či sa dá kúpiť ešte kniha CESTA KÁVY (38:23),
- aká je ich stratégia rastu (39:53),
- či plánujú expandovať a cez aké kanály chcú rásť (40:21),
- akú majú víziu do budúcna (42:14).
Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.
Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.
Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected].
Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom.