Peter Szabó je hlavný kávičkár, zakladateľ pražiarne a kaviarne značky Coffeein. 

V 134. epizóde Podnicastu porozprával Peter Szabó o tom, ako začínal s pražením kávy, či je kávový biznis konkurenčný, ako sa zmenil trend v pití kávy, ale aj o tom, čím je daná výnimočnosť výberovej kávy. 

Detailnejšie porozprával: 

ako si vybudoval svoju značku (1:48),ako začal s pražením a akú metódu zvolil (4:57),čo všetko spadá pod značku Coffeein (6:00),aký mala na nich korona dopyt (7:50),ako sa zmenil trend v pití kávy (11:10),kto je ich zákazník a na koho cielia (12:40),či je kávový biznis konkurenčný (14:38),aké mali na začiatku náklady (16:36),ako fungujú stroje na praženie kávy (18:43),kto u nich praží kávu (20:37),ako prijímajú objednávky (22:31),ako riešia sales (22:15),čo má za následok to, že káva má ovocnú chuť (28:26),odkiaľ nakupujú kávové zrná (29:32),ako vyzerá proces od pestovania kávy až po koncového spotrebiteľa (32:09),koľko zrna nakupujú, aby ho aj celé minuli a nevyšlo to navnivoč (34:54),čím je daná výnimočnosť výberovej kávy (37:12),či sa dá kúpiť ešte kniha CESTA KÁVY (38:23),aká je ich stratégia rastu (39:53),či plánujú expandovať a cez aké kanály chcú rásť (40:21),akú majú víziu do budúcna (42:14). 

Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.

Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected]

Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom.

Support the show