Ozaj, aké mäso je vaše obľúbené? Ak hydina, čítajte ďalej. Ak nie, aj tak čítajte!
Hydinové mäso, nazývané tiež „biele“ či potravina budúcnosti, má prívlastok nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Rovnako tak výrobky z neho. Ako významný zdroj bielkovín zahŕňa hydina kuracie, slepačie, morčacie, kačacie a husacie mäso. Z pohľadu spotreby je medzi „stravníkmi“ dlhodobo najobľúbenejšie a najzdravšie kura. Ako sa píše v knihe Potravinová gramotnosť (rok vydania 2021), za rok zje jeden obyvateľ Slovenska približne 25 kilogramov hydinového mäsa.
V EÚ, ktorej súčasťou je aj naša krajina, platí zákaz používať pri chove hydiny rastové hormóny a antibiotiká (s výnimkou liečebných účelov).
—
Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/kraj/message