Išiel s rodičmi na dovolenku, našiel si tam domácu reštauráciu a opýtal sa, či by mohol vypomáhať na pár dní. Aj takto vyzerali začiatky mladého prestížneho kuchára Filipa Ondrušeka. Jeho najväčšími skúsenosťami sú varenie pre arabského princa či pôsobenie v michelinských reštauráciách.
Filip nám vysvetlil, ako sa dá dostať tak ďaleko po vyučovaní na hotelovej akadémii, kde robili palacinky či zásmažku. Zároveň nás upozornil, že kariéra kuchára vôbec nie je len o príprave jedla. Podľa svojich slov treba nájsť systém v hektickom prostredí, zvládať stres a určiť správny manažment.
Kuchársky umelec nám tiež prezradil, ako môže začať s touto profesiou človek, ktorý má varenie ako hobby a doteraz pracoval v office. Treba takýmto ľuďom nejaký povinný kurz? Táto časť obsahuje podrobný návod na to, ako začať s kariérou kuchára nielen čerstvo po škole, ale aj vo vyššom veku. Napríklad vtedy, keď človeka prestane baviť jeho doterajšie povolanie.