Na Slovensku ročne pribudne 4-tisíc nových pacientov s rakovinou hrubého čreva a konečníka. Vzhľadom na počet obyvateľov sme vo svetových štatistikách na popredných priečkach… Kde robia Slováci najväčšiu chybu? Poznáme univerzálne fungujúci model stravovania vhodný pre všetkých? Je pôst potrebný? Existujú super-potraviny, alebo ide o marketing? Aký rozdiel je medzi lokálnou a dovozovou zeleninou? Stráca ovocie mrazením na kvalite? Ako sú na tom ryža, zemiaky a múčne jedlá? Sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa? Michal Sabo má veľa otázok, na ktoré dostanete doslova výživné odpovede.
V tejto epizóde budete počuť:
Maroš Krivosudský, výživový poradca z fitnessplan.sk
Opravná a doplňujúca informácia k rozhovoru:
Podľa Across Private Investments sa Slováci v zdraví dožívajú iba 57 rokov. Priemerný vek dožitia Slovákov sa za poslednú dekádu zvýšil o 2,5 roka. Muži sa dožívajú 73,8 roka, ženy o 7 rokov viac. Stredná dĺžka života Slovákov medzi rokmi 2000 až 2017 stúpla o štyri roky – zo 73,3 na 77,3 roka.