Adam Bursík pochádza zo Žiliny. Študoval na Hotelovej akadémii vo Zvolene, odbor čašník a hneď po skončení školy začal pracovať v Banskej Bystrici. Potom dostal ponuku v Bratislave, kde pracoval vo viacerých baroch, a pri niektorých bol aj pri ich vzniku.

Aktuálne pracuje ako bar manažér v Origin bare v Singapure, ktorý je inšpirovaný mestom a jeho časťami. Každá je iná, a preto, keď Adam tento koncept baru navrhoval dlhé mesiace študoval históriu a inšpiroval sa lokálnymi surovinami.

Dizajn baru je neutrálny, ale pripomína starú vlakovú stanicu. Koktejlové menu je urobené tak, aby zákazník objavil vždy niečo nové. Používajú miestne suroviny – muškátový oriešok, klinčeky, jackfruit, ananás aj orchideu.

Celý článok:

Slovák Adam Bursík pracuje ako bar manažér originálneho baru v Singapure