Slovenský barman Bystrík Uko: “Život v Singapure je skvelý, niekedy možno až príliš pohodlný.”
Vypočujte si, podľa ktorého kokteilu spoznáte dobrý bar
Uspeli vo svete, doma ich až tak nepoznáme! Oli Džupinková predstavuje Slovákov a Slovenky, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na [email protected]. Všetky rozhovory nájdeš aj vo svojej podcastovej aplikácii na Androide, iPhone, Spotify alebo Podmaze.
Bystrík Uko, barman v Singapure
Bystrík Uko je už dlhé roky profesionálnym barmanom. Začínal v Trenčíne, potom pracoval v Bratislave, sedem rokov bol v Londýne a posledné štyri roky žije v Singapure, kde pracuje v Origin Bar v hoteli Shangri-La Singapore. Bystrík pripomína, že ako hotelový bar musia byť pripravení na každého hosťa, na všetky chute a musia mať nielen kvalitné kokteily, ale aj dobrý výber vína či rumov a v dostatočnej kvalite.
Po dvoch rokoch pandémie koronavírusu navštívil Bystrík Slovensko. V rozhovore hovorí o jeho práci, o živote v Singapure, ktorý je vraj skvelý, ale niekedy možno až príliš pohodlný. Tiež prezradil, že prvé jedlo po príchode domov, bol vývar a kura s ryžou od mamy.