Do najnovšej epizódy Let’s Talk Business prišiel Oto Kóňa, majiteľ gastro prevádzok NYC Corner a Slajs. V gastro sektore pôsobí už niekoľko rokov a s Adamom Šipošom sa rozprávali o mnohých úskaliach, ktoré tento sektor pocítil počas korona krízy. Dostali sme sa už cez tú najhoršiu krízu?Oto hovorí, že preňho sú popri zdravotníkoch hrdinovia tejto krízy aj prevádzkovatelia gastro podnikov z celého Slovenska. „Ak sa nezníži dph, tak extrémne veľa malých podnikateľov skončí, pôjdu do konkurzu, pre štát to bude znamenať veľmi veľa stratených peňazí a úroveň v gastronómii sa vráti do 90. rokov, lebo to poskupujú za veľmi nízke peniaze ľudia, ktorí nemajú úplne čistý úmysel.“ Podnikanie v gastre nemá podľa Ota s touto dphčkou veľký zmysel. Projekt Slajs otvoril Oto počas lockdownu. Aké boli začiatky biznisu zrodeného počas krízy a ako sa dostali k prvým zákazníkom? „V gastro podnikaní v tom musíš ísť od začiatku na plno. 400 pízz sme poslali najskôr na feedback kamošom.“ Gastro biznis na Slovensku má po kríze veľký problém, a to nedostatok ľudí na všetkých pozíciách, tvrdí Oto. „Kuchári, pomocné sily, čašníci, umývači riadu, všetky pozície tu aktuálne chýbajú.“ To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšej epizóde Let’s Talk Business s Adamom Šipošom.