V najnovšej epizóde ZmUPované sme sa spojili s Dávidom Ivánom, Slovákom žijúcim v Kodani. Dávid pracuje v reštaurácii Noma, ktorá je považovaná za najlepšiu na svete a prednedávnom získala tri michelinské hviezdy. Ako sa Dávid dostal do michelinskej reštaurácie a ako vyzerá jeho bežný pracovný deň? Za 3 hodiny vydajú 1 440 jedál a podľa Dávidových slov je to masaker, pretože všetko musí byť dokonalé. Jedlá sú pripravené na mieru pre konkrétneho zákazníka, pretože pred návštevou musí každý vyplniť dotazník, v ktorom určí, aké suroviny mu nevyhovujú. „3 krát do roka sa mení jedálniček, ale mení sa aj kompletne celá reštaurácia od výzdoby, po taniere, príbory, poháre, uniformy,“ hovorí Dávid. Ak chceš navštíviť reštauráciu Noma a navečerať sa, priprav si 800 až 1 000 eur na osobu. Toľko podľa Dávidových slov stojí servis jednej porcie večere. V jedálničku nájdeš skutočne unikátne jedlá, z tých najkvalitnejších surovín. „Máme tím ľudí, ktorí chodia zbierať hríby alebo bylinky, vyslovene chodia do lesa a zbierajú potrebný materiál.“ Nájdeš tam však aj skutočne nezvyčajné jedlá, ako kačací či ovčí mozog alebo rôzne chrobáky.
Tento podcast ti prináša Continental.