Žijeme v konzumnej spoločnosti. Je to vidieť na majetkoch a veciach, ktoré vlastníme, ale aj na množstve jedla, ktoré kupujeme. Na pultoch obchodov je dostatok všetkého, no často na úkor kvality a dôstojných podmienok na život. Pre vysoký dopyt po mäse sú práve zvieratá často chované v nedôstojných podmienkach. Natlačené na seba v obrovských halách, kŕmené rôznymi granulátmi. Ako však porozpráva farmár Michal Novák, zvieratá je stále možné chovať autentickým spôsobom. V rozhovore sa dozviete: -ako sa dostal k farmárčeniu (2:27) -v čom spočíva chov dobytka autentickým spôsobom (5:30) -ako si kravy vytvárajú materské školy (9:30) -ako sa vyselektuje dobytok, ktorý ide na bitúnok (12:01) -ako rozpoznať kvalitné mäso od menej kvalitného (21:58) -ako vyzerá deň farmára (30:55)