V septembri 2021 sa na Slovensku stal udalosťou číslo jeden príchod Svätého Otca Františka.

Návšteva takéhoto druhu si vyžaduje niekoľkomesačné prípravy ku ktorým patrí aj zabezpečenie cateringu pre pápeža a celej jeho delegácie.

Hosťom epizódy bol pán Michal Fajin, hotelier, krízový manažér, riaditeľ prírodných jódových kúpeľov Číž a  držiteľ svetového rekordu v príprave najväčšieho kapučína.

Práve Michal Fajin stojí za celou prípravou toho, čo a prečo sa Svätému Otcovi servírovalo.

Michal Fajin je rodák z Topoľčian.  Ako mladý sníval o tom, že sa stane katolíckym kňazom. 11 rokov miništroval a často sa stretával s arcibiskupom Jánom Sokolom. V druhom ročníku na strednej škole sa dostal do Vatikánu. Zo začiatku to bral ako pracovný výlet, avšak skutočnosť, že dostal možnosť obsluhovať vtedajšieho pápežova Jána Pavla II. sa stala jedným z najsilnejších zážitkov v jeho živote. Vtedy ešte netušil, že sa situácia o niekoľko rokov zopakuje a počas návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku , bude mať na starosti catering pre samotného Pápeža a jeho delegáciu.

S Michalom Fajinom sme sa rozprávali o celom priebehu príprav a dozviete sa veľa zaujímavostí zo zákulisia návštevy Svätého Otca Františka.