Téma: Detskú stravu by sme nemali vnímať striktne cez tabuľky. Mala by prinášať aj radosť a chutiť.

Sledujte, čo vášmu dieťaťu robí dobre. Dbajte na kvalitu i pôvod surovín, lokálny výber a stravovacie rituály v rodine. Alexandra Patay šíri osvetu v oblasti výživy najmenších a tieto princípy sa snaží aplikovať v súkromí aj v svojich projektoch. Rozprávali sme sa spolu, čo by mal obsahovať sezónny jedálniček, aké suroviny zavádzať v prvej strave a dozviete sa aj o dôležitosti čítania etikiet na obale potravín.

Alexandra Patay založila projekt Čo jedia zdravé deti, edukuje mamičky a dozoruje menu pre vlastnú kuchyňu Zdravý dom, kde varia pre predškolské zariadenia. Vypočujte si, ako pristupovať k tukom a živočíšnym bielkovinám v detskej strave, prečo je zelenina kľúčová a ako si vyskladať domácu špajzu.