Téma: Prečo je schopnosť variť, správne vybrať a kombinovať kvalitné prirodné suroviny kľúčom k zdraviu a boju proti zápalom a chorobám.

Silvia Horecká je skutočný odborník. Už niekoľko rokov sa venuje vlastnému výskumu a štúdiu vedy o jedle. Nemá zaručenú absolútnu pravdu a jej prístup je inšpirovaný nie len jej osobnými skúsenosťami, ale tiež pravidelnými a detailnými konzultáciami s ďalšími odborníkmi z oblasti potravinárstva, klinickej výživy, nutričnej genomiky a biochémie. Rovnako aj tradičnou čínskou, tibetskou a stredoeurópskou stravovacou terapiou, v ktorých hrajú výnimočnú úlohu koreniny a bylinky.

Vyštudovala potravinárske technológie, zdravotnú biológiu a venovala sa štúdiu naturopatie (odbor alimentazione, trofologia, filoalimurgia). Detailné informácie, profil Silvie Horeckej a výnimočné recepty nájdete na jej stránke http://www.terapiajedlom.sk/. Jej práca v praktickom poňatí je najmä o navigácii svetom potravín a dôležitých informáciách o jedle, aby nám jedlo bolo viac prospešné ako škodlivé. Píše, prednáša a edukuje o tom, čo kupovať a variť, ako a koľko jesť… A hlavne čomu sa vyhnúť a ako sa kriticky zorientovať v záplave povrchných výživových odporúčaní.