Petra Sečkárová je moja spolužiačka zo základnej školy v Malackách. Po skončení základnej školy išla študovať na Gymnázium a neskôr na Právnickú faktultu . Už od strednej školy, a pre mňa pomaly od nepamäti, brigádovala v Plzeňskej reštaurácií v Malackách.
Prešla od miešania drinkov až k čapovaniu piva. Chytilo ju to a začala sa viac o pivo zaujímať. Naše stretnutie po rokoch sa točilo okolo piva. Zaujímalo ma, aké to bolo vyhrať súťaž Pilsner Urquell Master Bartender v roku 2016. Petra ako prvá v histórií tejto súťaže vyhrala, pretože čapovanie piva už nie je len doména mužov. Rozprávali sme sa aj o tom, aké rôzne štýly čapovania existujú. Petra mi ukázala ako sa čapuje hladinka, šnyt či mlieko /video nájdete na FB/IG/. A takisto vysvetlila , ako my zákazníci spoznáme správne načapované pivo. A ako sama Petra povedala: „A keď ho dostaneš zlé tak ho kľudne vráť. Bude to možno impulz pre tú reštaurácia, že sa to dá robiť aj lepšie.“
Pretože starou pivárskou pravdou je že : „Sládok pivo varí, ale výčapník ho robí.“
Tak sa na chvíľku zastavte a užite si rozhovor s jednou zo zaujímavých a inšpirujúcich žien z ČeskoSlovena.
Tipy od Petry na reštaurácie/bary/kluby, kde čapujú dobré pivo:
Pinoxto bar – Barcelona
Camelot – Košice
U Kemov – Banská Bystrica
U Grolla – Michalovce
Blahovka – Brno
Stropkova pivnice – Brno
Tusto Titanium – Brno
a iné, ktoré Petra spomína v našom rozhovore.