Názov tohto podcastu je trochu na pomýlenie. Už roky výrobcovia rastlinných alternatív mliečnych výrobkov nemôžu používať slovné spojenie „ovsené mlieko“ alebo „kokosový syr“. Štáty Európskej únie však zvažujú zájsť ešte ďalej a oklieštiť možnosti označovania vegánskych výrobkov, ktoré ľudia čoraz viac preferujú pred tradičnými mliečnymi kvôli ochrane životného prostredia, vlastného zdravia alebo z etických dôvodov. Kupujú ľudia sójové nápoje omylom? Potrebujú spotrebitelia ochranu pred smotanovými ovsenými jogurtami a fotkami raňajkovej kaše na obaloch rastlinných nápojov? Je porovnávanie uhlíkovej stopy mlieka a rastlinných nápojov nefér? Tento diel Zeleného podcastu venujeme na prvý pohľad úzkej téme, ktorá však skvele odhaľuje rozdiel medzi páčivými rečami politikov o zelenej budúcnosti a ich reálnymi činmi. S predsedníčkou a zakladateľkou Slovenskej vegánskej spoločnosti, Kristínou Chaparro sa budeme rozprávať o hroziacej cenzúre rastlinných alternatív mliečnych výrobkov.