Najpočúvanejšie slovenské podcasty na Spotify v 2023 boli Vražedné psyché, Dobré ráno a Kriminálne spisy

Po top rebríčku slovenských podcastov na Apple Podcastoch sme sa dozvedeli aj to, ktoré boli najpočúvanejšie na Spotify v roku 2023.

Denník SME priniesol informáciu, že podcasty Vražedné psyché od ZAPO, Dobré ráno denníka SME a Kriminálne spisy Rádia Expres si používatelia Spotify na Slovensku vypočuli najčastejšie.

Oldřich Kratochvíl, Spotify Regional Lead (CZ, SK, HU) zo spoločnosti Httpool by Aleph pre SME priblížil, že v 2023 dominovali podcastom na celom svete ‚true crime stories‘, teda skutočný zločin, a Slovensko nebolo výnimkou.

Spotify radí do kategórie zábavných (entertainment) podcastov aj skutočný zločin, nielen komédiu. Práve tento žáner je obľúbený aj na Slovensku.

Napriek tomu, že ide o populárny žáner, slovenské podcasty v kategórii skutočný zločin vieme zrátať na prstoch dvoch rúk. Ešte pred rokom by na to stačili dokonca prsty jednej ruky.

Kratochvíl pre SME prezradil, že aspoň jeden podcast týždenne si na Spotify pustí viac ako 430-tisíc poslucháčov.

Z prieskumu agentúry 2muse vieme, že v roku 2023 počúvalo podcasty viac ako milión ľudí na Slovensku. Spotify sa tak radí na vrchol rebríčka top aplikácií na počúvanie podcastov spolu s YouTubom a Apple Podcastmi.

Najpočúvanejšie slovenské podcasty na Spotify v roku 2023

  1. Vražedné psyché (ZAPO)
  2. Dobré ráno (SME.sk)
  3. Kriminálne spisy (Rádio Expres)
  4. V redakcii (Denník N)
  5. REcast by Duklock (Dušan Brachna alias Duklock)
  6. Braňo Závodský Naživo (Rádio Expres)
  7. Láslov Týždeň (Andy Kraus)
  8. jauuu, PS: to bolelo (ZAPO)
  9. Piatoček (SME.sk)
  10. Nezhasínaj (Rádio Expres)
  11. Doktor má Filipa (ZAPO)
  12. Denník N Newsfilter (Denník N)
  13. Break the Rules podcast s Nikou Vujisić (Nika Vujisić)
  14. Lužifčák podcast (Jakub Lužina a Gabriel Žifčák)
  15. Divoká jazda #bezhanby (Iveta Čandíková a Diana Tuhá)

Mohlo by vás tiež zaujímať: Oznamujeme víťazov Orange Podcast roka 2023, absolútnym víťazom sa stal satirický podcast Piatoček. ]

Odoberajte audio verzie článkov z skpodcasty.sk vo forme podcastu.

Dávid Tvrdoň
Dávid Tvrdoňhttps://davidtvrdon.com
Novinár, moderátor a špecialista na digitálne predplatné. Počas štúdia žurnalistiky pracoval v online marketingu. Od roka 2015 prešiel do denníka SME, kde sa venoval dátovej žurnalistike, technologickému spravodajstvu, produktovému manažmentu a neskôr digitálnemu predplatnému ako aj newslettrovej stratégii. Moderuje technologický podcast Klik.