Existuje viac ako 3000 slovenských podcastov

Počet slovenských podcastov v databáze skpodcasty.sk v januári prekročil hranicu 3000. Už posledné mesiace minulého roka naznačovali, že táto hranica bude čoskoro pokorená.

Nový hokejový podcast z produkcie ZAPO suSPEAK bol prvým, ktorý prekročil hranicu.

V rámci príprav na oznámenie druhého ročníka súťaže Orange Podcast roka 2024 sme zistili, že v roku 2023 pribudlo na Slovensku 305 nových podcastov.

Z pohľadu pandemických rokov 2020 a 2021 ide o spomalenie, keďže počet nových podcastov sa rátal na dvojnásobok tomu z minulého roka.

No z pohľadu podcastového trhu na Slovensku ide o zdravý rast. Treba si uvedomiť, že nové podcasty prichádzajú na vyspelý a pomerne konkurenčný trh.

Najviac nových podcastov v 2023 pridalo RTVS (11), potom Slovenská produkčná a.s., teda TV JOJ (6) a ZAPO (6), Rádio Lumen (3), Fun rádio (3) a skpodcasty (3).

[ Prečítajte si tiež: Dáta a štatistiky počúvanosti podcastov na Slovensku. ]

Odoberajte audio verzie článkov z skpodcasty.sk vo forme podcastu.

Dávid Tvrdoň
Dávid Tvrdoňhttps://davidtvrdon.com
Novinár, moderátor a špecialista na digitálne predplatné. Počas štúdia žurnalistiky pracoval v online marketingu. Od roka 2015 prešiel do denníka SME, kde sa venoval dátovej žurnalistike, technologickému spravodajstvu, produktovému manažmentu a neskôr digitálnemu predplatnému ako aj newslettrovej stratégii. Moderuje technologický podcast Klik.