Sedem rokov v debete je nový ekonomický podcast so skutočnými príbehmi. Moderuje Jana Kubalová

Podcast Sedem rokov v debete prináša skutočné príbehy o peniazoch, z ktorých sa viete poučiť, inšpirovať, alebo ich využiť. Tvorí ho Jana Kubalová a vzniká v spolupráci s portálom skpodcasty.

„Najlepšie si ma zapamätáte ako tú, ktorá má vášeň pre finančnú gramotnosť. Nebaví ma ale teoretizovanie a ukazovanie grafov, ale o to viac riešenie skutočných príbehov, ktoré každodenne žijeme. Pretože to, ako nakladáme so svojimi peniazmi vo výsledku ovplyvňuje, ako žijeme svoj život. V škole nás nenaučili, ako na to a doma zvyčajne tiež nie. Preto v podcaste Sedem rokov v debete prinášam zaujímavé a užitočné skúsenosti mojich hostí s peniazmi,“ povedala Kubalová.

Počúvajte a sledujte podcast na Spotify, Apple Podcastoch, YouTube alebo Toldo.

Jana Kubalová je zakladateľka vzdelávacích projektov Umenie investovania a Umenie utrácania. Pôsobila aj ako moderátorka Ekonómia ľudskou rečou.

„Medzi hosťami nehľadajte expertov, finančných poradcov, ekonómov, ani bankárov. Mojimi hosťami sú ľudia ako vy. Profesionáli v iných oblastiach, ale peniaze predsa len musíme riešiť všetci.“

Prvá epizóda sa venuje tomu, ako získať príspevok na bývanie s fixovaným úrokom 1 % až do 65 rokov a na čo si pri tomto príspevku od štátneho fondu rozvoja dať pozor.

Jana KubalováJana Kubalová sa o investovanie a nastavenie rozpočtu začala zaujímať, keď jej došlo, že nevie zarábať tak rýchlo, ako rýchlo sa vedia peniaze znehodnocovať. V minulosti pracovala pre Microsoft a následne pre coworking HubHub. Založila projekty Umenie utrácania a Umenie investovania. Podcast Sedem rokov v debete je jej najnovším projektom.
Dávid Tvrdoň
Dávid Tvrdoňhttps://davidtvrdon.com
Novinár, moderátor a špecialista na digitálne predplatné. Počas štúdia žurnalistiky pracoval v online marketingu. Od roka 2015 prešiel do denníka SME, kde sa venoval dátovej žurnalistike, technologickému spravodajstvu, produktovému manažmentu a neskôr digitálnemu predplatnému ako aj newslettrovej stratégii. Moderuje technologický podcast Klik.