Počas víkendu v azerbajdžanskom Baku sme videli množstvo dramatických momentov. Hlavnou témou bol skvelý manéver Oscara Piastriho na Charlesa Leclerca či jeho následná obrana a zisk druhého prvenstva v F1.

Na dobrý výsledok po dlhšom čase siahal Sergio Pérez, ktorý v predposlednom kole kolidoval s Carlosom Sainzom a obaja skončili s rozbitými autami. Tento moment do značnej miery rozdelil názory fanúšikov. Komisári to označili ako pretekársky incident.

Pérez po dlhom čase prekonal v kvalifikácii Maxa Verstappena, ktorý má za sebou jeden z najhorších víkendov tejto sezóny. Jeho náskok na čele priebežného poradia je opäť o čosi chudobnejší a sedem veľkých cien pred koncom nie je o titule ani zďaleka rozhodnuté.

Zaujali aj nováčikovia, ktorí prepísali historické tabuľky. Oliver Bearman nahradil v Haase Kevina Magnussena, ktorý dostal po Monze zákaz štartu v Baku. Franco Colapinto vo Williamse získal svoje prvé body v F1.

Aj o týchto témach sme sa zhovárali s komentátorom projektu F1 na Nova Sporte 5 Pavlom Fabrym.

Odkaz na článok, o ktorom hovoríme v čase 51:50: https://f1online.sk/clanky/171874/zadne-kridlo-mclarenu-pod-drobnohladom-nasiel-britsky-tim-trik-s-mini-drs

Pozdravuje vás Laco Urbán.